';
Amsterdamse VVD ‘kritisch akkoord’ met salaris GVB-directeur

De Amsterdamse VVD gaat akkoord met het salaris van de nieuwe GVB-directeur. Gisteren werd bekend dat Bart Schmeink, voorheen managing director bij het Engelse Merseyrail, als nieuwe GVB-directeur 210.000 euro gaat verdienen. Een aantal linkse partijen in de Gemeenteraad vindt dit salaris onacceptabel hoog. De VVD is het daarmee oneens, maar blijft het wel kritisch volgen.

De liberalen zijn allereerst vooral blij dat er een capabele persoon gevonden is. Woordvoerder Van Dalen: ‘De zoektocht naar een directeur heeft lang genoeg geduurd. Bovendien zijn de tijden er niet naar om nóg langer in onzekerheid te blijven. Daarom gaan we akkoord, maar we blijven het kritisch volgen. We willen natuurlijk niet dat we nu ook nog te maken krijgen met een riante vertrekregeling en bonussen als de directeur niet goed werkt. Bovendien zijn we erg benieuwd naar de prestatie-indicatoren. Als die directeur zoveel geld verdient, mag best duidelijk zijn wat daar tegenover staat.’

Het GVB verwijst vooral naar de mogelijke aanbesteding, voor het GVB erg risicovolle tijden, om duidelijk te maken dat een zeer capabele directeur nodig is. Om die reden is er een directeur gezocht die vanwege zijn eerdere functies veel ervaring heeft op het gebied van stedelijk openbaar vervoer en aanbestedingen in het bijzonder. De VVD kan zich in dit argument vinden. Van Dalen: ‘Natuurlijk is het heel veel geld, maar ik begrijp dat in deze tijden een bepaalde categorie mensen en een complete directie nodig is”.

 

 

 

 

 

 

Frank